Ligging

Bed & Breakfast Apple pie is gevestigd in het centrum van Ammerzoden (Gemeente Maasdriel), een dorp aan de Maas in de provincie Gelderland.

 Het dorp ligt in de Bommelerwaard ‘Eiland tussen Maas en Waal’, dat samen met Land van Maas en Waal en De Betuwe het Rivierenland vormt. 

De Bommelerwaard en omgeving heeft veel te bieden en is bijzonder in trek door het uitgestrekt wandel- en fietsgebied met natuur en cultuur. Tevens leent het Rivierenland zich uitstekend voor waterrecreatie en hengelsport.

Bed & Breakfast Apple pie ligt:

  • 500 m van het Middeleeuws kasteel Ammersoyen, de Maas en vlakbij eetgelegenheden en winkels
  • 5 km naar de oprit van de snelweg A2 
  • 12 km van ’s-Hertogenbosch, de hoofdstad van Noord-Brabant
  • 10 km van het vestingstadje Heusden aan de Maas 
  • 10 km van het vestingstad Zaltbommel aan de Waal 
  • 20km van de Loonse en Drunense duinen
  • 200 m van de bushalte
  • 10 km van treinstation ’s-Hertogenbosch en Zaltbommel
  • 30 km van De Efteling

Route:

1. Vanaf de A2 richting Hedel/Ammerzoden
2. Eerste rotonde, de tweede afslag De Kampen en weg vervolgen
3. Tweede rotonde rechtdoor
4. Derde rotonde richting Ammerzoden
5. Voor de kerk linksaf richting Voorstraat

Ammerzoden

Ammerzoden is bijzonder in trek door de omgeving met vele wandel- en fietsmogelijkheden in het afwisselend landschap van dijken, uiterwaarden, weidse polders, kastelen, pittoreske dorpjes en (vesting-) steden. Ontdek de zeven kastelen van de Bommelerwaard met de kastelentocht of volg het Klompenpad. Voor verrassend golfplezier is Golfclub De Dorpswaard in Kerkdriel een verrijking voor de Bommelerwaard. www.beleefbommelerwaard.nl 

Ammerzoden geniet bekendheid door het Middeleeuws kasteel Ammersoyen en de ruïnekerk. Behalve eetgelegenheden w.o. een Pizzeria, restaurant Le Soir en het gerenommeerde restaurant Het Oude Veerhuis met uitzicht op de Maas, is er een supermarkt, ambachtelijke slager en bakker, slijterij, modezaak, handwerkwinkel, kaasspecialiteitenzaak, exclusieve bloemshop Marianne, Eliassen Home & Garden en de grote feestartikelen- en modestoffenzaak Bas Bastiaans. Op de plaatselijk sportscholen Uniek Fitness en Topfit kan men sporten. Hoppies Dooltuinen is niet alleen een maisdoolhof en natuurspeeltuin, maar er is ook gelegenheid om te lunchen of te borrelen. In het bruisende dorp wordt Carnaval gevierd, er is kermis en een PAD-weekend (Promotie Ammerzoden Dorp).

Hedel

Hedel, bekend door de jaarlijkse paardenmarkt, heeft een historisch museum met vlakbij eetcafé De Zwaan. Als variant op het reguliere golf kan in de weilanden tussen de koeien en langs de sloten het spel Boerengolf worden gespeeld. Al varend met een roeiboot kan er een tussenstop worden gemaakt bij IJsboerderij De Schoonheuvel, waar vele soorten ijs met natuurlijke ingrediënten verkrijgbaar zijn. 

Well

Well, nabij restaurant ’t Wellse Veerhuis liggen luxe sloepen, waarmee men zelf kan varen www.vanzeelstsloepverhuur.nl  Strandbad Well is uitstekend geschikt om te zwemmen, surfen en varen.

Heusden

Heusden kent een rijke historie. Pittoreske straatjes, eeuwenoude panden, vele ateliers en galerieën, unieke winkeltjes waaronder in D'n Kaarsenstal, toprestaurants, haven en de molen. De sfeervolle vestingstad is een geweldige bestemming voor liefhebbers van kunst, cultuur en bourgondisch genieten. Heusen is bereikbaar, te fiets en met de auto over de dijken en gratis pontje. 

Zaltbommel

Zaltbommel, het authentieke vestingstadje met ‘de waterjongen’ en de Jip en Janneke beelden langs de Waal, is bekend door de stompe-toren-zonder-spits en de Martinus Nijhoffbrug. Via de Waalkade onder de oude waterpoort door, is de Sint Maartenskerk de grootste blikvanger. De stad heeft een verrassende verzameling van ateliers, galeries, kunst zoals de gootspoken, het Maarten van Rossum museum en een theater.  www.kunstrondjezaltbommel.nl Vanaf Zaltbommel vaart er een boot naar Slot Loevestein.

In natuurgebied de Lieskampen (Gameren, gemeente Zaltbommel) is het heerlijk wandelen en vissen. Hier kom je echt tot rust.

Nederhemert-Zuid

Nederhemert-Zuid ligt in een bosrijke omgeving met al meer dan honderd jaar een nostalgische speeltuin waar je ook kunt genieten van een lunch en een drankje.

's-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch, de bourgondische hoofdstad van Noord- Brabant heeft een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. In een mooi historisch centrum, zijn er indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de imposante gotische Sint Janskathedraal, het Stadhuis op de Bosche Markt, de Drakenfontein, het Bastionder, het Paleiskwartier en de Verkadefabriek. De stad heeft musea voor kunst, geschiedenis en cultuur o.a. het Noordbrabants museum, het Stedelijk museum, museum Slager, Nationaal carnavalsmuseum en het Jheronimus Bosch Art Center. Een absolute aanrader is een rondvaart op de Binnendieze (varen in de open lucht, maar ook onder de bebouwing door, van 1 april tot en met 31 oktober). En wie van winkelen houdt, is in Den Bosch aan het juiste adres. Kleine boetiekjes, moderne winkelketens in zowel grote winkelstraten, als in kleine zijstraten. De toeristische trekpleister geniet eveneens bekendheid door de gezellige horecagelegenheden en terrassen, o.m. in de Korte Putstraat. Een bezoek aan de stad is echter niet compleet, zonder dat je de Bossche bol hebt geproefd! www.DagjeDenBosch.com

Locatie

Bed & Breakfast Apple Pie
Voorstraat 21,
5324 AT Ammerzoden